» Възможност за придобиване на двойна степен
Във FDIBA преподават както български, така и немски преподаватели, така че курсът се провежда изключително на немски език. Това води до възможността за двойна степен. Учебни посещения, дипломни работи и стажове в Германия могат да бъдат финансирани с грантове на DAAD. За да се гарантира, че завършилите FDIBA имат много добри познания по немски език, през първата година на обучение се предлага и насърчава обучение по комуникация. През втората година на обучение, както и в магистърската степен, се провежда по-нататъшно задълбочено обучение по комуникация. Критерии за престой в чужбина в Германия са освен много доброто владеене на езика и академичните постижения.

Изискването за език, за да можете да учите във FDIBA, е от съществено значение.
Научете повече за езиковите изисквания.ung.

» Подобряване на владеенето на немски език
Подобряването на вашите умения по немски може да бъде голямо предизвикателство. Полезно е да влизате в контакт с немския език възможно най-често, за да разберете интуитивно граматическите правила и да увеличите речника си. Гледането на немски телевизионни сериали, както и слушането на немски подкасти може да бъде от голяма полза.

» Немски събития
В подготовка за живот в Германия, било то като част от учебно посещение или за по-дълъг период след завършване на обучението си, контактът с немската култура чрез немскоговорящи събития в София може да помогне. Различни събития като филми или пиеси не се предлагат само чрез Goethe-Institut. Тези възможности могат да бъдат използвани по-специално като изграждане на екип в рамките на образователните програми и със състуденти.

Goethe-Institut предлага и преглед на културните събития.