Cisco Aкадемия на FDIBA към ТУ – София, с ръководител – декана на факултета, е създадена през 2002 г. като резултат от договор за обучение между FDIBA и Cisco Systems, както и от сертифицирането на преподаватели в Германия, Хановер, ф-ма Nordmedia. В последствие новосъздадената академия изгради мрежа от локални академии, обучи техни инструктори, както и повече от 1400 курсисти.

Признание за качеството на обучение в Сиско академията на FDIBA при ТУ – София са получените отличия през 2006 и 2009 г. във връзка с честване на „7 години Сиско мрежова академия в България“ – грамота за най-добра академия и на „10 години Сиско мрежова академия в България“ – грамота за най-добра академия.

През годините курсистите на Сиско академията на ТУ – София доказаха, че са сред най-добре подготвените не само в България, но и в света, като завоюваха редица призови места на състезания по компютърни мрежи – през 2007 г. трето място на международното състезание в Кошице, Словакия – на Павел Стефанов. През 2008 г. Павел Стефанов е първи на международното състезание NetRiders, а през 2011 г. възпитаникът на академията Радослав Цочев е трети на националния кръг на NetRiders.

От този линк може да се информирате за курсовете, групите, датите и цените на академията, както и да получите по-обстойна информация.