ТУ-София в лицето на ФаГИОП има активно сътрудничество с ГБИТК

Техническият университет – София подаде заявление за членство в Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). На 07.06.2023 в присъствието на членовете на Академичния съвет на Техническия университет – София, Председателят на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), г-н Тим Курт тържествено връчи на Ректора на ТУ – София, проф. дн инж. Иван Кралов Свидетелство за членство в камарата.

С  решение на Академичния съвет от 26.04.2023 г. Техническият университет – София подаде заявление за членство в Германо-българската индустриално-търговска камара, което беше прието с пълно единодушие на заседание на Управителния съвет на ГБИТК на 04.05.2023 г. и така ТУ-София стана първият университет, получил членство в тази престижна организация на германския бизнес в България.

ТУ-София в лицето на Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт има активно сътрудничество с ГБИТК още от 23.09.2009 г., когато е подписан договор за сътрудничество между двете институции с цел насърчаване на връзките между образованието, научните изследвания и бизнеса.

Членството на ТУ – София в ГБИТК още повече ще допринесе за утвърждаването на Университета и ФаГИОПМ като водеща образователна и научна организация, която се развива в синхрон с разбиранията на бизнеса за качествена съвременна наука и висше образование и отговаря на очакванията на обществото за създаване на висококвалифицирани специалисти в областите на техническите науки и свързаните с тях икономически отношения