Д-р Митко Василев, Главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара и преподавател в ТУ

Д-р Митко Василев, Главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара и преподавател в ТУ – София бе удостоен с орден „Стара планина“ първа степен

Главният управител на Германо-българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев бе удостоен от президента Румен Радев с орден „Стара планина“ първа степен. Предложението за награждаването е на Министерския съвет за изключителния му принос за развитието на търговско-икономическите отношения между Република България и Федерална Република Германия.  

Д-р Митко Василев е хоноруван преподавател във Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт от неговото създаване и председател на Настоятелството на ФаГИОПМ. През всичките тези години той активно е подкрепял сътрудничеството между Техническия университет – София и германски фирми на базата на сключено през 1999 г. споразумение. От миналата година ТУ – София е единственият български университет, член на ГБИТК и по този начин се откриват нови възможности за съвместни проекти с бизнеса за изграждането на модерна и конкурентоспособна икономика в нашата страна.

Честито, д-р Василев!

Снимки: Пресцентър на Президентството

Последвайте ни