Заповед на Декана относно изпити

Преустановяване на учебните занятия

Нова бакалавърска специалност във ФаГИОПМ

Ден на отворените врати

Магистърско Обучение по ИМ и СУ за 2019/2020

Тържествено връчване на дипломи във ФаГИОПМ

Пробен изпит TestDaF

Технически Авангард - Издание за ФаГИОПМ

 

 

УНИВЕРСИТЕТСКИ АВАРИЙНО-СПАСИТЕЛЕН ОТРЯД е неправителствена организация, създадена в Софийския университет „Св. Климент Охридски” през далечната 1990 г. Днес в екипа членуват студенти от редица столични университети, хора с различни професии и интереси, защото вярваме, че всеки може да намери своята ниша и да бъде полезен за делото ни.

 

УАСО е колективен член на Българския младежки Червен кръст и на Националната асоциация на доброволците в Република България, а членовете му са част от Националния екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи към БЧК.


УАСО осъществява дейност в обществена полза, изразяваща се в превантивна и спасителна дейност при природни бедствия, инциденти и промишлени аварии, социално подпомагане и защита на околната среда.

 

Личният състав на УАСО е добре подготвен за дейност при сложни теренни и климатични условия. Членовете на Отряда са специално обучени за оказване на първа долекарска помощ и транспортиране на пострадали от разрушени сгради с използване на алпийски способи. В рамките на дейностите на организацията или извън тях, членове на УАСО са взели участие в реализацията на множество екологични проекти, научни проекти, свързани с опазването на околната среда, и др.

 

Мисия


Ние работим за общество, подготвено за адекватна реакция при бедствия, аварии и катастрофи. Развиваме екип от доброволци за спасителни действия и превенция.


Научете повече за нас на www.uaso.org или www.facebook.com/UniversityRescueSquad/

 

Може да ни пишете: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.